Skip to main content

Mediation

Met mediation lost u samen met de andere partij het conflict op met hulp van een mediator. De mediator begeleidt u daarbij. U werkt en denkt zelf mee en u bepaalt samen de oplossing. Hierdoor is de oplossing vaak acceptabeler voor beide partijen dan een opgelegde oplossing van bijvoorbeeld een rechter. De mediator kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en onpartijdig. Hauwert Advocatuur & Mediation begeleidt zowel arbeidsrechtelijke mediations als scheidingsmediations. Voordelen van mediation zijn onder meer:

  • het kan snel worden ingezet;
  • mediation werkt op basis van vertrouwelijkheid;
  • regelmatig is mediation een kortere en goedkopere oplossing dan een juridische procedure;
  • een gezamenlijke oplossing heeft vaak meer draagvlak.

Scheidingsmediation
Een scheidingsmediation met behulp van een advocaat-mediator onderscheidt zich van andere scheidingsbemiddelaars doordat de advocaat-mediator partijen ook van juridische informatie voorziet én de volledige procedure bij de rechtbank afwikkelt. Een scheidingsbemiddelaar heeft altijd een advocaat nodig omdat alleen een advocaat de rechter kan verzoeken de echtscheiding uit te spreken.

Arbeidsmediation
Ook in het arbeidsrecht kan een arbeidsmediation waardevol zijn. Arbeidsmediation wordt ingezet bij bijvoorbeeld re-integratie of een conflict op de werkvloer. Door middel van één of meerdere gesprekken onder leiding van een mediator kan de lucht worden geklaard. Een arbeidsconflict hoeft dus niet perse beëindiging van het dienstverband tot gevolg te hebben. Mochten partijen toch besluiten dat de meningsverschillen te groot zijn, dan kan de mediator begeleiden bij het opstellen van een beëindigingsovereenkomst. Linda Hauwert volgde met succes de opleiding tot mediator bij "Het Mediationhuis" in Diepenheim, tevens heeft Linda de Postacademische opleiding Grotius Arbeidsrecht afgerond. 

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op (0316-763566).

Contact

Hauwert Advocatuur & Mediation

Locatie Duiven
Visserlaan 9
6921 WZ  Duiven

Locatie Zevenaar
Ringbaan Zuid 8
6905 DB  Zevenaar

T: 0316 76 35 66

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK: 67194044

BTW-nummer:
856869703B01
Betaalrekening IBAN: 
NL88INGB0007458997


Hauwert Advocatuur & Mediation is een handelsnaam van Hauwert Advocatuur BV

Hauwert Advocatuur en Mediation neemt geen derdengelden aan en beschikt niet over een derden-geldenrekening.

Social media