Skip to main content

Zo werkt een mediator
in 3 stappen

Met mediation lost u samen met de andere partij het conflict op met hulp van een mediator. De mediator begeleidt u daarbij. U werkt en denkt zelf mee en u bepaalt samen de oplossing.

Stap 01

Maak een afspraak

U kunt via 0316-763566,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of deze website een afspraak maken

Stap 02

Kennismaking

We maken kennis met elkaar en bekijken wat er nodig is.

Stap 03

We gaan voor je aan de slag

Nadat de mediationovereenkomst is getekend, gaan wij conform de gemaakte afspraken, voor jullie aan de slag.

  • Stap 1: Maak een afspraak

  • Stap 2: Kennismaking

  • Stap 3: We gaan aan de slag

Met mediation lost u samen met de andere partij het conflict op met hulp van een mediator. De mediator begeleidt u daarbij. U werkt en denkt zelf mee en u bepaalt samen de oplossing. Hierdoor is de oplossing vaak acceptabeler voor beide partijen dan een opgelegde oplossing van bijvoorbeeld een rechter. De mediator kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en onpartijdig. Hauwert Advocatuur & Mediation begeleidt zowel arbeidsrechtelijke mediations als scheidingsmediations. Voordelen van mediation zijn onder meer:

  • het kan snel worden ingezet;
  • mediation werkt op basis van vertrouwelijkheid;
  • regelmatig is mediation een kortere en goedkopere oplossing dan een juridische procedure;
  • een gezamenlijke oplossing heeft vaak meer draagvlak.

Scheidingsmediation

Een scheidingsmediation met behulp van een advocaat-mediator onderscheidt zich van andere scheidingsbemiddelaars doordat de advocaat-mediator partijen ook van juridische informatie voorziet én de volledige procedure bij de rechtbank afwikkelt. Een scheidingsbemiddelaar heeft altijd een advocaat nodig omdat alleen een advocaat de rechter kan verzoeken de echtscheiding uit te spreken.

Uit elkaar gaan is al ingewikkeld genoeg. Hauwert advocatuur en mediation helpt jullie de juiste wegen te bewandelen. Daarnaast hebben wij een breed netwerk, en werken wij bijvoorbeeld samen met een hypotheekadviseur en een pensioenadviseur.

Familiemediation (bijvoorbeeld: omgang, gezag, verhuizingen, alimentatie)

Als je als ouders uit elkaar gaat of bent, kun je discussies krijgen over bijvoorbeeld de zorgregeling (omgang) of over de vraag of de kinderalimentatie nog wel juist is. Deze discussies lenen zich goed voor mediation. Tijdens deze mediations worden belangen en standpunten met elkaar uitgewisseld. We gaan kijken of er in het belang van het kind of de kinderen een oplossing gevonden kan worden, die door beide ouders gedragen kan worden. 

Arbeidsmediation

Ook in het arbeidsrecht kan een arbeidsmediation waardevol zijn. Arbeidsmediation wordt ingezet bij bijvoorbeeld re-integratie of een conflict op de werkvloer. Door middel van één of meerdere gesprekken onder leiding van een mediator kan de lucht worden geklaard. Een arbeidsconflict hoeft dus niet perse beëindiging van het dienstverband tot gevolg te hebben. Mochten partijen toch besluiten dat de meningsverschillen te groot zijn, dan kan de mediator begeleiden bij het opstellen van een beëindigingsovereenkomst. Linda Hauwert volgde met succes de opleiding tot mediator bij "Het Mediationhuis" in Diepenheim, tevens heeft Linda de Postacademische opleiding Grotius Arbeidsrecht afgerond. 

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op (0316-763566).


Onze voordelen

Iedere mediator is anders.
Dit is waarom u voor ons kiest.

Flexibele uren

U kunt bij ons tijdens kantoortijden terecht maar ook in de avonduren of zelfs in het weekend maken wij graag een afspraak met u.

Persoonlijke aanpak

De mediator bekijkt samen wat er nodig is en waar de behoeftes liggen. Ieder mens en iedere mediation is uniek.

Vast aanspreekpunt

De lijnen zijn kort en je spreekt altijd rechtstreeks met de mediator of de juridisch medewerker.

Geen verborgen kosten

In de opdrachtbevestiging worden de kosten weergegeven. We geven vooraf een inschatting van de te maken kosten.

Kwaliteit

Er is een ruime ervaring met mediations. Het merendeel van de mediations wordt succesvol opgelost.

Samenwerkingen

Indien nodig worden advsieurs bij de mediations betrokken. Denk dan aan een financieel adviseur, fiscalist, of hypotheekadviseur. Hier is een bestaand netwerk van opgebouwd, waarvan gebruik gemaakt mag worden.

Veel gestelde vragen

Staat uw vraag hier niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Mediation kan vaak snel worden ingezet. Er is ruimte voor creatieve oplossingen en het is vaak een informeel. De totale kosten zijn vaak lager dan in het geval van een gerechtelijke procedure. Daarnaast is mediation een gezamenlijk traject en kan dit voor het behouden van een goede relatie prettig zijn.

Hoe snel kunnen wij een afspraak maken?

Meestal kunt u binnen één week bij ons terecht voor een eerste afspraak. 

Voor welke kwestie kunnen wij een mediation opstarten?

U kunt bij ons terecht voor mediations op het gebied van familiekwesties, scheidingen en arbeidsgeschillen.

Hoe lang duurt een mediation meestal?

Gemiddeld genomen zijn drie gesprekken voldoende. Afhankelijk van de complexiteit kunnen dit er meer maar ook minder zijn. 

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op! We zijn bereikbaar via 0316-763566 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.